Moscova acuză serviciile secrete americane de presiuni pentru racolarea unor diplomați ruși

Data publicării:
sua rusia

Ministerul de externe al Rusiei a denunțat marți „presiunile” serviciilor secrete americane pentru racolarea unor diplomați ruși din SUA.

sua rusia

„Situația în jurul diplomaților ruși din Statele Unite se înrăutățește continuu”, iar tentativele Washingtonului de a-i racola ca agenți de informații „s-au înmulțit evident” în ultimii doi ani și jumătate, spune ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, „serviciile speciale americane nu se jenează să recurgă la mijloacele de presiune cele mai mizerabile, mergând până la amenințări la adresa sănătății membrilor de familie” ai diplomaților.

Oficialul rus a denunțat de asemenea „impedimentele artificiale” și „restricțiile inventate”, despre care a afirmat că perturbă funcționarea reprezentanțelor diplomatice ale Rusiei în SUA.

Pe de altă parte, a mai declarat Riabkov, Statele Unite desfășoară în Rusia „activități intense de spionaj (...) sub acoperire diplomatică”. El a menționat prezența frecventă a unor ofițeri din subordinea atașatului militar american la Moscova în apropierea unor obiective militare strategice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri