Moscova amenință cu represalii în cazul trimiterii de instructori NATO în Ucraina

Data publicării:
crimea rusia soldati mediafax

Foto:Mediafax

Diplomatul rus a exclus posibilitatea implicării militare a NATO în Ucraina. „Este absolut exclus. Mulți lideri, atât din partea unor țări, cât și din partea conducerii Alianței au făcut declarații că NATO nu are niciun rol în acest conflict. Alianța nu consideră că este organizația care în mod direct ar trebui să fie responsabilă pentru provocările asociate conflictului din Ucraina. NATO consideră că Rusia și ONU sunt cele care trebuie să joace un rol”, a afirmat Grușko.

Cu toate acestea, reprezentantul permanent al Rusiei la Alianța Nord-Atlantică și-a exprimat regretul că „prin acțiunile lor, unele țări toarnă gaz pe focul acestui conflict”. Astfel, a spus el, trimiterea unor instructori și furnizarea de asistență tehnico-militară care lucrează în favoarea „partidei războiului” de la Kiev, creează unor lideri ucraineni iluzia că această criză „poate fi rezolvată prin mijloace militare”, a afirmat Grușko.

Marea Britanie a anunțat săptămâna trecută că va trimite 75 de instructori militari în martie în Ucraina.În cursul lunii martie, vom trimite militari britanici în Ucraina pentru a oferi consiliere şi instruire în domeniile colectării de informaţii, serviciilor logistice şi medicale”, a declarat David Cameron în Camera Comunelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri