Moscova. Presupus agent CIA reținut în timp ce încerca să recruteze un cetățean rus

Data publicării:
FSB2 1

Bărbatul avea asupra sa o sumă mare de bani, dispozitive tehnice, instrucțiuni scrise pentru persoana pe care încerca să o recruteze, precum și accesorii care servesc la deghizare.

Biroul pentru relații publice al FSB a anunțat că persoana reținută este Ryan Christopher Fogle, secretar III al unității politice din Ambasada americană, relatează Russia Today.

 Bărbatul a fost interogat la biroul FSB și apoi predat reprezentanților Ambasadei americane.

Site-ul ambasadei SUA informează că unitatea politică are ca obiectiv „să aducă în atenția guvernului rus poziția SUA pe chestiuni de politică externă și securitate”. De asemenea, „informează Washington-ul despre principalele puncte ale politicii externe și de apărare a Rusiei”. 

Asupra bărbatului a fost găsită o scrisoare în care se promitea o sumă de până la un milion de dolari pe an dacă cel recrutat este de acord să ofere părții americane informațiile cerute. Scrisoarea conține instrucțiuni pentru deschiderea unui cont Gmail care să fie folosit pentru contactele viitoare. 

După deschiderea contului Gmail, cel recrutat urma să adreseze o scrisoare pe adresa unbacggdA@gmail.com și să aștepte o săptămână răspunsul. 

 Scrisoarea se încheie astfel: „Mulțumesc că citești asta. Așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu tine. Prietenii tăi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri