Moscova regretă suspendarea negocierilor de la Geneva privind situația din Siria 

Data publicării:
dmitri peskov purtator kremlin

Foto: Dmitry Peskov 

„Noi regretăm această evoluție, dar nimeni nu se aștepta ca totul să decurgă simplu și rapid. Sperăm că vor exista în curând clarificări cu privire la modul în care discuțiile vor continua”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a refuzat să precizeze numele consilierului militar rus care a fost ucis săptămâna aceasta în Siria, limitându-se să spună că Ministerul rus al Apărării are propriile considerente în acest sens.

De asemenea. el a ținut să sublinieze că acesta nu participa nemijlocit la operațiuni militare, ci doar la instruirea militarilor sirieni în utilizarea echipamentelor furnizate de Rusia armatei siriene.

Un consilier militar rus a fost ucis luni în Siria de un obuz lansat de jihadiștii grupării Statul Islamic, a anunțat miercuri seară Ministerul rus al Apărării, citat de agenția RIA Novosti. Oficial, acesta este al treilea militar rus ucis de la începutul campaniei aeriene ruse la 30 septembrie la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri