Moscova se oferă să ajute CIA în recrutarea vorbitorilor de limbă rusă

Data publicării:
rusia cia twitter

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a mulțumit în glumă CIA pentru sprijinul acordat promovării limbii ruse, după publicarea anunțului privind căutarea de candidați vorbitori de limbă rusă, și s-a oferit să-i dea o mână de ajutor în recrutarea lor, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Diplomația rusă publică pe Twitter o captură de ecran a anunțului postat pe pagina CIA de pe rețeaua socială: „Vorbiți rusa? Aveți cetățenie americană și ați studiat la facultate, sunteți interesat de securitatea națională? Aptitudinile voastre sunt necesare aici!”. În continuare urmează un link către site-ul unde sunt postate locurile vacante care necesită cunoașterea limbii ruse, între care specialiști pentru a lucra cu „surse deschise și închise”, precum și un profesor de limba rusă, relatează agenția de presă TASS.

Printre alte limbi care prezintă interes pentru serviciile de informații americane figurează chineza, coreeana, farsi și paștuna.

„Mulțumim CIA pentru sprijinirea și promovarea limbii ruse”, scrie MAE rus pe pagina sa de pe Twitter.

„De ce ați ascuns asta atâția ani? Suntem gata să vă recomandăm specialiștii necesari!”, se mai spune în textul postat de diplomația rusă.

Relațiile dintre Rusia și SUA trec prin cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece. După sancțiunile impuse Rusiei de SUA și UE pentru rolul său în criza din Ucraina, tensiunile au escaladat când Moscova a început să fie suspectată de Washington și de o presupusă ingerință în alegerile prezidențiale americane de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri