Moștenire lăsată locului de muncă

Data publicării:
bani euro dolari GettyImages-107158537
Foto: Gulliver/Getty Images

Un modest bibliotecar din Statele Unite a lăsat moştenire instituţiei la care a lucrat vreme de jumătate de veac o avere: patru milioane de dolari. Donaţia trecută prin testament a surprins pe toată lumea. Nimeni nu ştia cât era de bogat.

Robert Morin a fost bibliotecar 50 de ani la Universitatea din New Hampshire. Zi de zi ordona cărţile şi îi întâmpina zâmbitor pe studenţii şi profesorii care treceau pragul sălilor de lectură. Cei care l-au cunoscut nu au bănuit niciodată că aparenţa unui bătrân modest ascunde un bogătaş.

„Venea în fiecare zi la serviciu în Honda lui din 2003 cu 160.000 de kilometri la bord. Iar la micul dejun bea un suc,” povestește Ed Mullen, prieten.

Existenţa spartană i-a permis să economisească aproape fiecare salariu. Cu ajutorul unui consultant financiar şi-a investit economiile inteligent şi la 77 de ani a ajuns să aibă o avere de patru milioane de dolari.

„Cred că toată lumea a fost şocată. Având în vedere stilul său de viaţă, nimeni nu se aştepta să lase o astfel de moştenire,” mai spune Ed Mullen.

Bibliotecarul nu a fost niciodată căsătorit. A avut doi fraţi, dar nu a ţinut legătura cu ei. Pentru că nu avea nicio altă rudă apropiată, a decis să lase averea strânsă o viaţă Universităţii din New Hampshire. Banii vor fi folosiţi pentru burse, programe de formare şi îmbunătăţirea condiţiilor de studiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri