Moștenirea lui Bruce Lee: Lovitura Kung Fu prin care un protestatar din Hong Kong face KO un polițist

Data actualizării: Data publicării:
proteste hong kong
Foto: Twitter/HighlandPaddyHK

O scenă petrecută în timpul protestelor din Hong Kong, a devenit virală pe scenele de socializare. Clipul video, distribuit masiv în mediul online, arată un protestatar, poreclit „Bruce Lee”, care doboară un polițist chinez cu o lovitură de picior din săritură, care pare desprinsă din filmele de arte marțiale cu luptători Kung Fu, produse în Hong Kong în anii '70.

Imaginile arată un polișist care lovește un protestatar și apoi trage de el în încercarea de a-l reține. Un alt protestatar intervine și încearcă să-i despartă pe cei doi. În cadru își face apoi apariția un al treilea personaj care, printr-o lovitură de picior din săritură, îl trântește pe polițist la pământ.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lovitura pare să-l nimerească pe polițist în gât. Acesta cade și, în timp ce este la pământ, este lovit de alți doi protestatari, cu pumnii și picioarele și o bâtă sau rangă. Un protestatar încearcă să-i smulgă arma polițistului, fără succes, însă. Aceștia părăsesc scena, iar polițistul se ridică singur în picioare

Luptătorul anonim a devenit vedetă media grație abilităților sale marțiale, dar a primit și laude, pe rețelele online, pentru intervenția prin care a salvat de la arest un protestatar. „Frumoasă lovitură, dar și frumos spirit de echipă”, se arată într-un comentariu postat pe Twitter.

„Bruce Lee trăiește!”, spune un alt comentator.

Scena a fost filmată, cel mai probabil, la protestele de acum două săptămâni, desfășurate în Grand Plaza. În urmă cu o săptămână, autoritățile din Hong Kong au anunțat retragerea proiectului legislativ privind extrădările, care a generat nemulțumiri majore în rândul locuitorilor și cinci luni consecutive de proteste anti-guvernamentale.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri