Moştenitoarea imperiului Ricci, la închisoare

Data publicării:
RICCI

Ea va plăti, totodată, daune de un milion de euro, iar instanţa a pus sechestru pe două dintre proprietăţile sale. Totul, în contextul în care Arlette Ricci a ascuns de Fisc sume importante de bani, cu ajutorul filialei elveţiene a băncii HSBC.

Moştenitoarea imperiului de modă şi parfumerie a ascuns aproape 19 milioane de euro în conturi şi firme off-shore din Panama, prin intermediul băncii HSBC, timp de 20 de ani. Este vorba de aceeaşi filială acuzată că a pus la cale o schemă prin care şi-a ajutat clienţii să ascundă bani de autorităţile fiscale. Avocatul ei spune că instanţa a condamnat-o ca să o dea exemplu pentru cei ce încearcă să scape de plata taxelor.

Este un avertisment pentru toţi cei care au conturi bancare frauduloase în străinătate că ar trebui să se prezinte la inspectorul fiscal”, a spus Jean-Marc Fedida, avocatul Arlettei Ricci.

Arlette a pretins că e nevinovată, dar interceptările au arătat că ea s-a lăudat fiicei ei că a schimbat băncile pentru a scăpa de taxele mari din statul francez. Mai mult decât atât, ar fi cumpărat, cu banii ascunşi, o cabană într-o staţiune de schi de lux din Elveţia.

Arlette Ricci poate face apel la hotărârea instanţei, dar nu a luat o decizie în acest sens până acum. Filiala elveţiană a băncii HSBC, una dintre cele mai mari din Europa, a intrat în vizorul administraţiilor fiscale europene, în urma unor scurgeri de informaţii din 2010, ce au dezvăluit ample fraude fiscale.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri