Motivul pentru care creșterea pisicilor ar putea fi interzisă într-un oraș din Noua Zeelandă

Data publicării:
pisica felina
FOTO: Shutterstock

Numeroşi iubitori de animale le consideră companioni de încredere, însă pentru ecologiştii din Noua Zeelandă pisicile reprezintă dăunători care ameninţă supravieţuirea multor specii endemice, iar o mică aşezare din această ţară ia în calcul interzicerea totală a acestor animale, relatează joi DPA.

pisica caine catel animale casa
FOTO: Shutterstock

O nouă propunere lansată săptămâna aceasta de autorităţile locale din localitatea Omaui, situată în capătul sudic al Insulei de Sud, propune sterilizarea, microciparea şi înregistrarea tuturor pisicilor din regiune. În plus, locul niciunei pisici nu va putea fi luat de o altă felină după ce aceasta va muri, se arată în această propunere, potrivit Agerpres.

Localitatea este o ''zonă de conservare de mare importanţă'', iar îndepărtarea pisicilor din regiune va contribui la supravieţuirea animalelor native, a declarat pentru publicaţia Otago Daily Times preşedintele organizaţiei Omaui Landcare Charitable Trust, John Collins, un susţinător al interdicţiei.

''Nu suntem persoane care urăsc pisicile, însă dorim ca mediul nostru să abunde în specii sălbatice'', a adăugat acesta.

Speciile sălbatice dispar cu repeziciune din această ţară, iar multe păsări native au fost ''făcute bucăţele'' de pisici chiar pe gazonul din faţa casei lui Collins, după cum a susţinut acesta.

Pisicile, care au fost introduse în această ţară de imigranţii europeni, au căzut de multă vreme în dizgraţia ecologiştilor din Noua Zeelandă deoarece sunt animale prădătoare foarte eficiente, reputate pentru uciderea a numeroase specii native, inclusiv păsări, reptile şi insecte.

Ministrul pentru Conservarea Mediului, Eugenie Sage, a sugerat recent că locuitorii din capitala Wellington ar trebui să nu mai crească pisici astfel încât să poată fi reintrodusă în sălbăticie pasărea kiwi, specie emblematică pentru Noua Zeelandă.

''Cred că, treptat, oamenii vor începe să admită că pentru ca speciile sălbatice să supravieţuiască pisicile trebuie să rămână în interior, iar când o pisică moare, nu este bine să fie înlocuită'', a declarat Sage.

Iubitorii de pisici din Omaui se vor opune ''în mod activ'' împotriva oricărui plan de eliminare a pisicilor, notează Xinhua.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri