SpaceX concediază sute de angajaţi

Data actualizării: Data publicării:
elon musk getty
Foto: GettyImages

SpaceX, compania spaţială a miliardarului Elon Musk, va concedia aproximativ 10% din forţa sa de muncă de peste 6.000 de angajaţi, transmite Reuters.

Elon Musk Presents SpaceX Plans To Colonise Mars
Foto: Guliver/Getty Images

Compania a anunţat vineri că se va despărţi de unii dintre angajaţi, din cauza ”dificultăţilor extraordinare care o aşteaptă”, potrivit News.ro.

”Pentru a continua să răspundem nevoilor clienţilor şi a reuşi să dezvoltăm nava spaţială interplanetară şi un internet global bazat în spaţiu, SpaceX trebuie să devină o companie mai suplă. Fiecare dintre aceste proiecte, chiar dacă au fost încercate separat, au falimentat alte companii”, a afirmat pe email un purtător de cuvânt al companiei.

În luna iunie, Elon Musk a concediat şapte membri ai echipei de conducere care coordonează un proiect de lansare de sateliţi. Concedierile au fost provocate de neînţelegerile legate de ritmul în care echipa dezvoltă şi testează sateliţii Starlink.

Programul Starlink al SpaceX concurează cu OneWeb şi Telesat (Canada), pentru poziţia de lider pe piaţa serviciilor de internet prin intermediul sateliţilor.

Reorganizarea conducerii a implicat aducerea unor directori de la sediul central al SpaceX din California pentru înlocuirea directorilor concediaţi în Seattle.

SpaceX a lansat în decembrie prima misiune pentru securitate naţională a SUA, respectiv o rachetă care a decolat de la baza Cape Canaveral din Florida având la bord un satelit de navigaţie militar.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat în decembrie că SpaceX atrage finanţare de 500 de milioane de dolari, ajungând la o evaluare de 30,5 miliarde de dolari.

SpaceX, care are sediul în Hawthorne, California, a prezentat anterior planurile unei călătorii pe Marte, în 2022, care va fi urmată de o misiune cu echipaj uman pe planeta roşie, în 2024.

O altă companie a lui Elon Musk, producătorul de automobile electrice Tesla, a anunţat în iunie că renunţă la 10% din forţa sa de muncă, prin eliminarea mai multor sute de locuri de muncă, pentru reducerea costurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri