Motivul pentru care un avion a coborât brusc 6.500 de metri. Copilotul a făcut un gest strict interzis la bord

Data actualizării: Data publicării:
masti de oxi air china

Autoritățile chineze investighează de ce un avion Air China a fost forțat să coboare 6.500 de metri, din cauza depresurizării.

air china
Foto: Twitter / Air China

UPDATE. Co-pilotul avionului Air China ar fi fumat o țigară electronică și a oprit din greșeală aerul condiționat, lucru care a dus la scăderea nivelului de oxigen la bord, scrie BBC News. Acesta este motivul pentru care au căzut măștile de oxigen, iar piloții au coborât avionul 6.500 de metri. Fumatul este strict interzis la bordul avioanelor, însă de-a lungul anilor au existat mai multe plângeri în legătură cu piloții care își aprind țigările electronice în cabină. Compania aeriană a declarat că un asemenea comportament este intolerabil, însă nu a precizat ce măsuri va lua împotriva co-pilotului. 


Un avion Air China care călătorea din Hong Kong către Dalian a pierdut altitudine rapid, iar măștile de oxigen au căzut, potrivit BBC.

Aeronava s-a întors însă rapid la altitudinea de croazieră și a continuat traseul după cum era programat.

În presa locală s-a speculat că membri ai echipajului ar fi fumat în carlingă, iar sistemul de ventilație nu a fost manevrat corect apoi.

Autoritățile aviatice chineze examinează înregistrarea datelor de la bord și înregistrarea vocală din carlingă pentru a determina ce a cauzat incidentul.

Mai mulți pasageri au publicat fotografii cu măștile de oxigen căzute.

Potrivit presei locale, pasagerilor li s-a spus să-și pună centurile de siguranță pentru că avionul va coborî.

Dacă o aeronavă pierde din presiune, pilotul trebuie să coboare avionul la o altitudine mai mică din motive de siguranță.

Avioanele zboară la o altitudine care pe Muntele Everest este numită zona morții din cauza lipsei de oxigen. Așa că pilotul a trebuit să ducă avionul mai jos, altfel și-ar fi pierdut toți de la bord cunoștința”, a declarat Greg Waldron, expert în aviație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri