Motivul pentru care un ucrainean de 24 de ani s-a căsătorit cu o bătrână de 81. Femeia susține că bărbatul o iubește și are grijă de ea

Data publicării:
u1

Un tânăr ucrainean a reușit să evite serviciul militar obligatoriu căsătorindu-se cu o femeie cu 57 de ani mai în vârstă. Căsnicia celor doi durează deja de 2 ani și, cel mai probabil, cuplul va mai rezista încă doi ani de acum înainte, dacă femeia va mai trăi.

La sfârșitul anului 2017, Alexander Kondratyuk, un tânăr din orașul ucrainean Vinnitsa, a primit ordin de încorporare și urma să se prezinte la comisariat în vederea efectuării serviciului militar obligatoriu timp de un an. În Ucraina, toți tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani trebuie să facă armata, cu o singură excepție: cei care au în grijă o soție cu dizabilități. Așa că Alexander a convins-o pe bunica de 81 de ani, bolnavă, a unui văr să se mărite cu el, relatează t1.ua.

Tânărul avea 22 de ani când s-a căsătorit, iar acum, la 24 de ani, este încă soțul bătrânei octogenare. Presa din țara lui spune că, cel mai probabil, cuplul va mai rezista până când el va împlini 27 de ani și va fi în afara pericolului de a fi încorporat.

Cazul bizar a ajuns prima dată în atenția publică la începutul lui 2018, când comisariatul din Vinnitsa a depus o plângere la parchet cerând ca mariajul dintre Alexander Kondratyuk și Zinaida Illarionovna să fie anulat. Autoritățile militare erau convinse că tânărul de 22 de ani și-a falsificat documentele. Însă, procurorii au stabilit că cei doi erau căsătoriți legal, astfel că cei de la comisariat au închis dosarul.

Cazul a ajuns din nou în atenția publică la începutul acestei luni, când presa i-a întrebat pe militari ce au de gând să facă în acest caz particular.

Aleksandr Danilyuk, directorul comisariatului din Vinnitsa, le-a spus reporterilor că Alexander are toate actele în regulă și, potrivit acestora, nu poate să meargă în armată, pentru că este însoțitorul soției sale, o persoană cu dizabilități. În plus, documentele arată că cei doi locuiesc împreună, în casa femeii.

Kondratyuk continuă să nege că s-a căsătorit pentru a evita armata și susține că are sentimente profunte pentru soția lui. Femeia, la rândul ei, le-a spus reporterilor că Alexander este un bărbat bun, o iubește și are grijă de ea. Însă vecinii îi contrazic pe cei doi și le-au declarat angajaților unei televiziuni locale că mariajul celor doi este o farsă. Zinaida este vizitată și ajutată de copii și nepoți, iar soțul ei nu vine niciodată să o vadă.

În ciuda acestei controverse, autoritățile au mâinile legate odată ce documentele sunt perfect legale. Comisariatul a anunțat că nu va mai intreprinde nicio acțiune legală împotriva tânărului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri