Mulţi lideri politici au fost constrânşi să dea explicaţii de-a lungul timpului în legătură cu viaţa lor privată

Data publicării:
Clinton-Lewinsky

Bill Clinton şi Monica Lewinsky

Afirmând că "afacerile private se tratează în privat", şeful statului francez a oferit un răspuns evaziv cu privire la relaţia sa cu actriţa franceză Julie Gayet, admiţând simplu că traversează "momente dureroase" în relaţia cu Valerie Trierweiler.

În ceea ce priveşte viaţa privată, prăpastia este mare între şefii de stat sau de guvern din lumea anglo-saxonă şi restul lumii, în special Europa de Sud, unde viaţa privată este mai respectată şi escapadele amoroase mai tolerate.

Clinton şi-a cerut iertare cu lacrimi în ochi

În cazul Lewinsky, preşedintele american Bill Clinton, în august 1998, a fost constrâns să recunoască, printr-o intervenţie video, în faţa unui mare juriu, că a avut o "relaţie inoportună" cu o tânără stagiară, Monica, la Casa Albă.

Trei săptămâni mai târziu, la presiunea procurorului Kenneth Starr dar şi a Camerei Reprezentanţilor cu majoritate republicană, el a trebuit să admită, în direct la televiziune, că recunoscând această relaţie, nu a dat dovadă de "suficient regret". Cu lacrimi în ochi, el şi-a exprimat regretul şi "a cerut iertare" întregii ţări, în cadrul unui mic dejun cu 125 de lideri religioşi ai ţării.

Putin a anunţat că divorţează la TV

Spre deosebire de moravurile democraţiei americane, preşedintele rus Vladimir Putin şi soţia sa Liudmila au anunţat, în iunie 2013, că divorţează, într-un interviu televizat.

În timp ce nu mai apărea în public de mai mulţi ani şi asupra vieţii lor domnea un secret total, cuplul a acceptat interviul în care a anunţat divorţul, fără a preciza data la care acesta va avea loc.

Această mărturisire, fără precedent şi foarte organizată, a fost totuşi precedată în aprilie 2008 de încarcerarea unui jurnalist de la Moskovski Korrespondent, care a vorbit despre o posibilă căsătorie a lui Putin cu o gimnastă rusă, Alina Kabaieva.

În Franţa, unde problemele conjugale ale fostului preşedinte Nicolas Sarkozy au fost comentate pe larg, acesta a anunţat într-un comunicat de presă scurt, de doar 15 cuvinte, că se desparte de soţia sa printr-un acord comun, în octombrie 2007. Abia după câteva luni, Nicolas Sarkozy autoriza fotografii cu noua sa cucerire, manechinul şi cântăreaţa Carla Bruni.

La celălalt pol, fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a respins drept "atacuri nedemne" dezvăluirile publicate de presă în legătură cu aventurile sale cu dame de companie, dintre care una era minoră. Departe de a se explica, Il Cavaliere s-a eschivat, afirmând: "Mai bine să fii atras de femei frumoase, decât să fii gay!".  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri