Munți de haine uzate din țările dezvoltate ajung săptămânal în Africa de Vest. „Trebuie un grad de conştientizare printre consumatori"

Data publicării:
haine ghana africa
Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest. Foto: Profimedia

Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest din ţări industrializate în fiecare săptămână, atunci când au vizitat una dintre cele mai mari pieţe second-hand din lume în Ghana, relatează dpa, citată de Agerpres.

Munţii de haine second-hand şi resturi de textile care sosesc în ţară din străinătate înseamnă că producătorii locali se confruntă cu dificultăţi. În plus, aceste transporturi provoacă probleme de mediu.

Federal Minister of Labor and Federal Minister of Development in Ghana
Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest. Foto: Profimedia

La piaţa vizitată de ministrul german al Muncii, Hubertus Heil şi de ministrul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Svenja Schulze, sosesc în fiecare săptămână aproximativ 100 de containere cu 15 milioane de articole.

ghana gunoi haine
Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest. Foto: Profimedia

„Cred că trebuie de asemenea să existe un grad de conştientizare în rândul consumatorilor”, a declarat, la Accra, Hubertus Heil, aflat într-o vizită de cinci zile în regiune.

Consumatorii ar trebui să se gândească puţin mai mult la ceea ce cumpără, a menţionat ministrul Heil. Mulţi oameni din ţările vestice cu venituri mai mari au cumpărat adesea lucruri de care în realitate nu aveau nevoie, a adăugat el.

Guvernul german susţine Comisia Europeană privind o nouă lege a lanţurilor de aprovizionare, lege care este în prezent în curs de pregătire, a explicat Hubertus Heil. O astfel de lege a intrat în vigoare de la începutul anului în Germania, iar în prezent companiile sunt obligate să asigure respectarea drepturilor omului de-a lungul întregului proces de producţie, urmând să fie amendate pentru încălcări.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...