Muzeul Luvru din Golful Persic. Peste 130 de capodopere au fost prezentate în Emiratele Arabe Unite

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-22-15h23m51s186

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, are un motiv serios să rivalizeze cu Parisul. Tocmai a fost inaugurată prima colecţie permanentă cu opere de artă de la celebrul muzeu Luvru. Este pentru prima dată cand muzeul parizian are un sediu in afara Franței. Ca sa poată folosi însă marca „Luvru”', autoritățile de la Abu Dhabi au plătit peste un miliard de dolari.

Vizitatorii expoziției pot admira, în acelaşi timp, „Portretul unei doamne” de Pablo Picasso, fragmente ale Coranului, o statuie din secolul al XVI-lea, care îl reprezintă pe Iisus Hristos dar şi Tora, cartea sfântă a evreilor.

Este o expoziţie frumoasă, 130 de piese care sunt capodopere al genului din care fac parte. Acestea provin din diverse părţi ale lumii şi vor declanşa un dialog între culturi”, spune Aurelie Filippetti, ministrul francez al Culturii.

Oficialii din Emiratele Arabe Unite au plătit aproape 1,5 miliarde de dolari, ca să poată folosi numele Muzeului Luvru, timp de 30 de ani.

Este, fără îndoială, cel mai important proiect cultural pe care Franţa îl organizează în afara graniţelor sale”, adaugă Aurelie Filippetti.

Expoziţia din Golful Persic a declanşat însa o vie dezbatere la Paris, unde criticii au acuzat conducerea Luvrului că a vândut un simbol al culturii franceze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri