NATO, pregătită să apere Turcia în faţa Rusiei

Data publicării:
jens stoltenberg - nato.org
Jens Stoltenberg. Foto: nato.org

Declaraţia vine după ce Turcia a acuzat în repetate rânduri Rusia că avioanele sale de vânătoare i-au încălcat spaţiul aerian. Moscova a recunoscut acest lucru, dar a precizat că a fost vorba de o greşeală, nicidecum o intenţie.

Ankara a declarat că o altă încălcare a spaţiului aerian va fi interpretată ca o ameninţare. Pe de altă parte, Jens Stoltenberg a declarat că pe agenda discuţiilor de astăzi va fi şi situaţia din Ucraina şi răspunsul NATO la această provocare prin instituirea a două noi comandamente în Ungaria şi Slovacia.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „NATO poate şi este pregătită să-şi apere toţi aliaţii, inclusiv Turcia în faţa oricăror pericole. Iar unul dintre motivele pentru care am crescut pregătirea forţelor noastre, pentru care am dublat mărimea forţei de răspuns a NATO, pentru care am stabilit forţa de intervenţie rapidă, pentru care am crescut eficienţa procesului de luare a deciziei are în vedere nu numai provocările din est, ci şi pe cele din sud, date fiind dezordinea şi violenţa din Siria şi Irak. Prin urmare, NATO a răspuns deja provocărilor prin creşterea capacităţii şi a pregătirii de a detaşa forţe inclusiv în sud, inclusiv în Turcia, dacă este nevoie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri