Navă cu imigranţi, care se îndrepta spre România, s-a răsturnat în apropiere de Istanbul

Data publicării:
nava bosfor

 

 FOTO http://www.aa.com.tr

Potrivit acestor surse, şapte pasageri ai ambarcaţiunii, care transporta imigranţi afgani şi sirieni către România, au fost salvaţi de către Paza de Coastă turcă, alţi nouă fiind daţi dispăruţi.

Contactată de AFP, conducerea Pazei de Coastă a confirmat răsturnarea unei ambarcaţiuni pline cu imigranţi, dar a refuzat să precizeze vreun bilanţ.

Presa turcă scrie că aproximativ 40 de persoane s-au îmbarcat la sud de Istanbul, în Marea Marmara, iar ambarcaţiunea a înaintat după aceea în Strâmtoarea Bosfor, până la Marea Neagră, unde s-a răsturnat, dintr-un motiv necunoscut încă, la nivelul localităţii Rumeli Fener.

La bord se aflau 12 copii şi şapte femei, potrivit aceloraşi surse.

Turcia este o rută importantă pentru imigraţia clandestină dinspre Africa şi Asia către Europa. Imigranţi clandestini provenind din Africa şi Orientul Mijlociu sunt arestaţi frecvent pe teritoriul turc, iar naufragiile pe mare sunt destul de frecvente.

Războiul civil din Siria a crescut numărul de imigranţi care părăsesc Turcia şi încearcă să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene (UE), majoritatea via Marea Mediterană, cu destinaţia Grecia. Atena a consolidat misiunile de patrulare maritimă din acest motiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri