"Navă fantomă" cu rămășițe umane descoperită în largul Mării Japoniei. De unde ar proveni ambarcațiunea

Data actualizării: Data publicării:
ambarcatiune naufragiata in japonia
Sursă foto: captură NHK

Cinci cadavre și două cranii umane au fost descoperite în interiorul unei nave naufragiate pe coasta Japoniei, scrie BBC. Pe ambarcațiune s-au descoperit mai multe inscripții în limba coreeană.

Autoritățile japoneze nu au putut confirma dacă cele două cranii aparțineau cadavrelor, dar mass-media locală a scris că rămășițele au fost „parțial scheletizate”. Acest lucru ar putea indica faptul că victimele se aflau pe mare de mult timp.

„Bărcile fantomă” despre care se crede că provin din Coreea de Nord sunt descoperiri frecvente pe țărmurile japoneze. În general sunt goale sau conțin doar resturi umane. Cauze ale deceselor membrilor echipajelor ar putea fi, în timpul iernii, frigul și înfometarea.

Inițial, s-a speculat că echipajele de pe aceste ambarcațiuni sunt transfugi sau spioni ai regimului de la Phenian. Însă, sărăcia îi împinge pe cei mai mulți marinari nord coreeni să pescuiască departe de casă.

Tensiunile dintre Japonia și Coreea de Nord ar putea îngreuna o anchetă privind descoperirile macabre din ultimul naufragiu. În luna noiembrie, Coreea de Nord a amenințat Japonia cu o „rachetă balistică”, iar premierul nipon, Shinzo Abe, a fost numit un „imbecil” și „pitic politic”.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri