Nepoata lui Mao Zedong, multimilionară

Data publicării:
nepoata mao

Kong Dongmei, nepoata fostului lider chinez Mao Zedong, apare pe o listă a multimilionarilor. Are o avere estimată la peste 800 de milioane de dolari, scrie NBC. Chinezii sunt furioşi că tocmai nepoata lui Mao Zedong a încălcat principiile propovăduite de bunicul său.

Descendenţii lui Mao Zedong au susţinut mereu că familia se întreţine din salarii şi că moştenirea marelui lider este modestă. În aparenţă, Kong Dongmei, respecta valorile maoiste. În 2001 a deschis chiar o librărie cu lucrări care promovau cultura comunistă.

Cum a crescut averea

Zece ani mai târziu, Dongmei s-a măritat cu un om de afaceri chinez care controlează o companie de asigurări, o casă de licitaţii şi o firmă de curierat. Cei doi au împreună trei copii, ceea ce înseamnă o încălcare a politicii unicului copil din China.

Potrivit unei anchete realizate de Bloomberg, Revoluţia Culturală iniţiată de Mao Zedong a dus la naşterea unei elite cu averi imense. Agenţia de ştiri a scos la iveală nu mai puţin de 103 de descendenţi ai marilor lideri comunişti, ale căror bogăţii stăteau departe de ochii publicului.

Însăşi familia actualului preşedinte chinez, Xi Jinping, ar deţine o avere de sute de milioane de dolari. Oficial, preşedintele luptă împotriva extravaganţei şi a corupţiei. O misiue grea, în condiţiile în care Legislativul Chinei este superbogat, numărând 80 de miliardari în dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri