Sari la conținut

Netanyahu îl acuză pe liderul palestinian de antisemitism şi negarea Holocaustului

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu l-a acuzat pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas, de antisemitism şi negarea Holocaustului, după ce acesta a sugerat într-un discurs că „persecutarea evreilor europeni a fost cauzată de comportamentul lor social”, scrie Reuters.

Netanyahu Meets With German Foreign Minister Steinmeier

Benjamin Netanyahu / FOTO: Getty Images

„Se pare că cineva care a negat Holocaustul îl va nega mereu. Fac apel la comunitatea internaţională să condamne antisemitismul grav al lui Mahmoud Abbas, un comportament care ar fi trebuit să dispară de mult de pe această lume”, a afirmat Netanyahu pe Twitter.

Mai multe organizaţii au condamnat, de asemenea, comentariile lui Abbas, care a declarat în timpul unui discurs în faţa Consiliului Naţional Palestinian că „evreii nu au suferit din cauza religiei, ci din cauza faptului că erau bancheri şi cămătari”.

„Discursul lui Abbas reprezintă clasicele cuvinte ale unui antisemit”, au declarat Marvin Hier şi Abraham Cooper de la Centrul Simon Wiesenthal. "În loc să dea vina pe evrei, ar trebui să se uite în propria curte la rolul jucat de Marele Muftiu în susţinerea Soluţiei Finale ale lui Adolf Hitler”, au adăugat ei.

Ambasadorul  Statelor Unite în Israel, David Friedman, a afirmat pe Twitter că Abbas „a atins o nouă limită de jos prin faptul că a atribuit cauza masacrării evreilor comportamentului lor social”.

Abbas a declarat în discursul său că evreii din Europa au fost victimele masacrelor „la fiecare 10-15 ani începând cu secolul XI şi până la Holocaust”. Făcând referire la cărţi scrise de mai mulţi autori, liderul palestinian Mahmoud Abbas a afirmat: „Se spune că ura faţă de evrei nu a fost cauzată de religia lor, ci de profesiile lor sociale. Aşa că problema evreilor care s-a răspândit în Europa nu a fost din cauza religiei lor, a fost din cauza cămătăriei şi a băncilor”

Sursa: news.ro

Pe aceeași temă