Nicolas Maduro a prezentat nişte picături „miraculoase” și susține că acestea „neutralizează 100%” SARS-CoV-2

Data publicării:
nicolas maduro prezinta medicament

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a prezentat nişte picături pe care le-a calificat drept „miraculoase” şi despre care a dat asigurări că neutralizează coronavirusul în proporţie de 100%, dacă sunt folosite din patru în patru ore, transmite EFE, citată de Agerpres.

„După ce am primit permisiunea din partea oficialităţilor sanitare din ţară, vă pot prezenta medicamentul care neutralizează 100% coronavirusul, Carvativir, mai bine cunoscut sub numele de picăturile miraculoase ale lui Jose Gregorio Hernandez”, a declarat duminică Maduro în timpul unei alocuţiuni televizate pe tema situaţiei epidemice din Venezuela.

Acest tratament - a explicat Maduro - este rezultatul mai multor studii clinice, ştiinţifice şi biologice care s-au desfăşurat pe parcursul a nouă luni şi au inclus teste făcute pe bolnavi, cu simptome moderate sau în stare gravă, care şi-au revenit întotdeauna, graţie acestor picături.

„Zece picăturele sub limbă, din patru în patru ore, şi miracolul e gata, este un antiviral puternic, foarte puternic, care neutralizează coronavirusul”, a insistat Maduro, care a adăugat că toate informaţiile legate de acest produs „vor fi publicate în reviste internaţionale”.

Începând de luni, în Venezuela va începe „producţia în masă” a acestui medicament

Carvativirul - a continuat preşedintele venezuelean - este un medicament „complet inofensiv”, căci „nu are niciun efect secundar sau negativ”, sau cel puţin asta o dovedesc „testele în masă” care s-au făcut în Venezuela.

Începând de luni, în Venezuela va începe „producţia în masă” a acestui medicament, pentru care guvernul are în vedere să stabilească un sistem de distribuţie direct care să asigure furnizarea Carvativirului către toate spitalele şi centrele de sănătate din ţară, a mai anunţat Maduro.

În plus, Maduro intenţionează să exporte mii de doze de Carvativir în ţările care, împreună cu Venezuela, fac parte din blocul ALBA-TCP (Cuba, Nicaragua, Bolivia, Haiti şi alte ţări din Caraibe) şi să-l comercializeze în alte state cu care menţine „o relaţie strategică”, fără să menţioneze care anume.

Maduro numeşte Carvativirul „picături miraculoase” într-o aluzie la medicul venezuelean Jose Gregorio Hernández (1864-1919), care va fi beatificat în acest an de Biserica Catolică, după ce papa Francisc a aprobat un miracol atribuit acestui doctor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri