Ninsorile lovesc nord-estul Europei. Zeci de accidente rutiere și trenuri întârziate

Data publicării:
accident polei germania

Capitala Germaniei a fost acoperită în aceste zile de primele zăpezi ale sezonului. Temperaturile scăzute din timpul nopţii au dus la formarea gheţii pe şosele. Zeci de accidente rutiere s-au produs pe străzile alunecose din Berlin.

„Se merge cu mare, mare dificultate. Am luat nişte cârpe şi le-am înfăşurat în jurul ghetelor, altfel nu cred că aş fi ajuns atât de departe. Dar munca e muncă şi trebuie făcută”, spune un localnic.

Alţii însă nu au fost la fel de inventivi şi au alunecat pe gheaţă. Astfel că zeci de oameni au ajuns la spital cu oase rupte sau luxaţii.

În Polonia a nins mai puţin, dar gheaţa a provocat şi aici probleme.

În regiunile din sud-vestul ţării, gheţuşul a provocat numeroase de accidente rutiere. Spre disperarea călătorilor, trenurile au înregistrat întârzieri de zeci de ore.

Temperaturile scăzute şi viscolul au provocat haos şi pe străzile din nord-estul Statelor Unite. O autostradă naţională a fost închisă în Indiana, iar din Boston până în Washington, peste 2.000 de zboruri au fost anulate. Autorităţile americane din Pennsylvania, New Jersey, Connecticut, Virginia, West Virginia şi Kentucky au dispus închiderea şcolilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri