Noaptea de Anul Nou, întâmpinată în lume cu spectacole grandioase de artificii

Data publicării:
1012013 20revelion 20in 20lume-41427

La Sydney, australienii s-au delectat cu un grandios spectacol de artificii, prezentat de Kylie Minogue. Hong Kong-ul a oferit, la rândul său, un impresionant spectacol de lumini.

Neo-zeelandezii au fost printre primii locuitori ai planetei care au trecut în noul an. Iar artificiile din Auckland au fost, şi de această dată, spectaculoase.

Cel mai impresionant foc de artificii a fost însă de departe cel din Dubai.

Moscoviţii s-au bucurat în Piaţa Roşie, sub zidurile Kremlinului.

După Bucureşti , a fost apoi rîndul Berlinului să preia ştafeta anului nou născut. Iar Londra a încheiat schimbarea de an pe bătrânul continent în splendoare.

Petrecerea a continuat peste Ocean. Rio de Janeiro a deschis celebrările, prin cea mai mare petrecere de Revelion. Sărbătoarea a continuat la New York, unde bila din Times Square şi o ploaie de confetti au însoţit primele momente din 2013.

______________________________________

Londra a fost fără îndoială oraşul cel mai în vogă în anul care se încheie. A organizat Jocurile Olimpice, şi-a sărbătorit regina cu prilejul Jubileului de Diamant prin serbări grandioase. Londonezii ştiu să se distreze la maxim - să nu uităm că articolul de export cel mai rentabil al Regatului Unit este muzica! Iar serbarea de Revelion le oferă atât lor, cât şi sutelor de mii de turişti străini, un prilej perfect.

Sosirea Anului Nou londonez a fost marcată de sunetele grave ale lui Big Ben, clopotul emblemă al Londrei. Focurile de artificii de pe imensa roată London Eye au delectat sutele de mii de petrecăreţi aflaţi pe malurile Tamisei.

London Eye este o roată cu circumferinţa de 120 de metri aflată pe malul fluviului, în apropierea Big Ben-ului. De la înălţimea de 135 de metri, turiştii pot avea o privelişte superbă a metropolei. Construită în urmă cu 12 ani, marea roată, numită şi Roata Mileniului atrage în fiecare an peste 3,5 milioane de vizitatori. În ultima vreme, spectacolul de artificii de Anul Nou o utilizează din plin.

___________________________________

Revelionul i-a găsit pe berlinezi adunaţi în faţa Porţii Brandenburg, unde o scenă amenajată în piaţa Pariser găzduieşte zeci de interpreţi din Germania şi din străinătate, spre deliciul sutelor de mii de oameni care forfotesc pe aşa-numita Partymeile - doi kilometri pe care se înşiră ringuri de dans, scene, ecrane uriaşe si baruri, corturi şi restaurante, în spatele porţii Brandenburg.

Printre cei care i-au încântat pe cei aproximativ un milion de oameni din întreaga lume s-au aflat şi membrii celebrei trupe Pet Shop Boys.

Un spectacol de laser şi lumini a colorat cerul, iar o sferă asemănătoare celei din Time Square-ul newyorkez a coborât exact la miezul nopţii, marcând trecerea dintre ani.

______________________________________

Momentul intrării în noul an a fost marcat printr-un spectacol grandios, în Dubai. Artificiile au fost lansate de pe Burj Kalifa, un zgârie-nori de 828 metri, care este cea mai înaltă clădire din lume. Materialele pirotehnice care fac posibil acest nemaipomenit spectacol de lumini au costat mai multe milioane de dolari.

Cascada de lumini se revarsă pe acordurile unui amestec de melodii autohtone, dar şi internaționale. Organizatorii spectacolului au anunţat că, după încheierea focului de artificii, distracţia va continua pe plaja de la Atlantis. În celebrul Resort al Palmierului se va organiza festivalul anual Sandance, unde vor antrena publicul artişti precum Ellie Goulding, Rita Ora, Roger Sanchez şi Paul Van Dyk.

___________________________________

Hong Kong-ul a intrat la ora 18:00 ora Românieiîn 2013. Evenimentul este marcat cu un spectacol de artificii, botezat Musicalul Pirothenic şi care va dura 8 minute. Ceremoniile de întâmpinare a Anului Şarpelui, după zodiacul chinezesc, se desfăşoară în portul Victoria, una dintre emblemele fostei colonii britanice.

În acest an, pentru prima dată, artificiile de la miezul nopţii vor crea un uriaş bulevard de lumină care va porni de la ţărmul mării, va străbate tot Portul Victoria si apoi se va desfăşura pe uscat de-a lungul Căii Stelelor, pana la Centrul de Expozitii si Conferinte, în centrul celui mai animat cartier al Hong Kongului. Oficialii au cheltuit 12 milioane şi jumătate de dolari Hong Kong, adică aproape două milioane de dolari americani, pentru a le oferi localnicilor acest spectacol grandios. Cel mai mare joc de artificii din istoria Hong Kongului se va repeta pe 10 februarie, cand peste două miliarde de budişti din lumea întreagă sărbătoresc Noul An Chinezesc.

Potrivit zodiacului chinezesc, Anul Şarpelui este perfect pentru a încheia lucrurile începute în anii precedenţi. Totul, graţie înţelepciunii şarpelui. Există evident şi reversul medaliei, reprezentat de veninul reptilei simbol a lui 2013. Adică, anul viitor nu este bun pentru speculaţii financiare, pentru că Şarpele este nemilos sau compătimitor.

______________________

Sunetul clopotelor îi purifică pe japonezi pentru anul care urmează. Japonezii au mers în cursul acestei zile la templu, pentru a le cere zeilor ajutorul în 2013. Multe dintre dorinţele pe care le-au exprimat anul acesta au avut legătură cu situaţia din Ţara Soarelui Răsare. Japonezii îşi doresc pentru 2013 stabilitate politică şi protecţia împotriva unor catastrofe naturale.

În Tokyo, Anul Nou este întâmpinat cu mai multepetreceri. La Disneyland este organizată una dintre cele mai apreciate dintre ele.

_______________________

Neo-zeelandezii s-au strâns în preajma celor două locuri deja celebre, Sky Tower şi portul Waitemata, şi şi-au umplut cupele cu şampanie. Podul din Portul Sydney este vedeta spectacolului trecerii în noul an.

Cu o înălţime de peste 300 de metri, Sky Tower este cea mai înaltă construcţie din Noua Zeelandă şi din toată emisfera sudică. Turnul oferă o privelişte spectaculoasă de 360 de grade, pe o distanţă de 80 de kilometri.

Australienii s-au strâns pe plaje cu ore bune înainte de miezul nopţii, pentru a vedea spectaculosul foc de artificii.Australia este printre primele ţări care intră în noul an, iar spectacolul pirotehnic este urmărit de peste un miliard de telespectatori din întreaga lume. Cântăreaţa Kylie Minogue s-a întors în ţara natală pentru a fi gazda evenimentelor prilejuite de trecerea în noul an.

Şapte tone de artificii sunt lansate de aici şi de pe şapte clădiri din cel mai important oraş al Australiei. Peste trei mii de bărci navighează prin port, iar 52 dintre ele creează şi o paradă a luminilor.

Următorii care vor sărbători intrarea în 2013 sunt japonezii şi coreenii, la ora 17, ora României.

_______________________

De fiecare dată, în Noua Zeelandă, Anul Nou este întâmpinat cu jocuri de artificii în capitală și în porturile principale. În Aukland, artificiile vor fi amplasate în două locații celebre: Sky Tower și barjele ancorate în portul Waitemata.

În Sydney, Australia, în fiecare an piesa centrala a spectacolului este podul din Portul Sydney pe care sunt amplasate tone de artificii, care îl transformă, de fiecare dată, într-o cascadă de lumină. Principalele atracții sunt cele două focuri de artificii de la ora 9 seara, pentru familie, și artificiile de la miezul nopții.Sărbătorirea Noului An în Sydney atrage aproximativ 1,5 milioane de spectatori, mai mulți decât în Berlin, New York sau Londra.

Ambasadoarea „extravaganței” din noaptea de Anul Nou in Sydney este Kylie Minogue.

Clopotele emblematicului templu Asakusa din Tokyo, vor anunța intrarea în 2013.

Templul Asakusa Kannon, cunoscutşisub numele de Sensoji, este un templu budist situatînoraşul Asakusa, fiind unul dintre celemaipopulareşicolorate temple din Tokyo. Este de asemenea celmaivechi templu din Tokyo, construcția fiind terminatăînanul 645.Lamiezul nopţiiîntemplele budiste clopotelebatde 108 ori.Aceastătradiţie se numeşte „joya no kane”şiîntr-una din interpretări, seconsiderăcăreprezintă numărul de „bonno”saudorinţe lumeşti, pe care le au oamenii. Sunetul clopotelorîipurificăpe japonezi pentru anul care urmează.

Hong Kong-ul marcheazăintrareaîn2013 cu un spectacol de artificii carevadura8 minute. Focurile de artificii vor începeînemblematicul Port Victoria.Înacest an, pentruprimadată, artificiile delamiezul nopţii vor călători prin oraş începând delamare, continuând prin Portul Victoriaşipână laCentrul de ExpoziţiişiConferinţe Hong Kong, din Wan Chai.

Anul nouînDubaiva fi sărbătorit cu un spectacol de artificiivaluminalamiezul nopţii ceamaiînaltăclădire din lume: Burj Kalifa.Noaptea de Anul Nouvafimarcată printr-un bang, lapropriu.Burj Kalifa, ceamaiînaltăclădire din lume esterampade lansare a unui spectacol de artificiişimateriale pirotehnice demaimulte milioane de dolari.

Germania: Celebrarea noului anlaPoartaBrandenburg.

Însearade 31 decembrie berlinezii se strângînfaţaPorţii Brandenburg pentru unul dintre celemaimarievenimenteînaer liber.Înacest an, oscenăinstalatăînpiaţaPariservagăzdui o serie de cântăreţi internaţionali darşilocaliîntimp ce Dj-ii vor întreţine mulţimile strânse de-a lungul „Party Mile”: ofâşiede 2 km de ringuri dedans, sceneşibaruri,înspatele porţii Brandenburg.Anglia:Focuri de artificii pe London Eye după ce Big Ben vabatelaora12 noaptea.A fost un an important pentru Londra, care a găzduit Jocurile Olimpiceşia sărbătorit Jubileul de DiamantalReginei.

Celmaibun loc pentru a urmării spectacolul din noaptea de Anul Nou este de pe Tamisa saudin London SkyBar. Priveliştea din aceste locuri este de neegalat pentru numărătoareainversăaintrăriiîn2013şipentru focul de artificii lansat de pe London Eye.

Rio de Janeiro, Brazilia: Focuri de artificii pecelebra plajăCopacabana. Copacabana este una dintre celemaicelebreşicunoscute plaje din lumeşiloculîncare anual brazilienii sărbătoresc alături de turişti venirea Anului Nou. Sărbătoarea de anul noupoartăo denumiresimilarăcu ceafolosităderomâni: Reveillon.

PlajaCopacabana esteprivităcăfiind loculîncare se organizează unul din celemaibune spectacole de artificii din lume de anul Nou.Înmod tradiţional, de Revelion, brazilienii seîmbrăcăînalb pentru a atrage norocul. De asemenea ei mănâncă strugurisaulinte.

New York, SUA: Mii de oamenisuntaşteptaţisăse strângăînTimes Square pentru a urmărifaimoasasferăluminoasăde Anul Nou care coboarălamiezul nopţii.

Pesteun milion de oameni voraşteptalatemperaturi de sub 0 grade coborârea sferei luminoase din Times Square.Cu o tradiţie de 105 ani,sferade 3,6 mîndiametru,decoratăcu 2688 de cristaleşiiluminatăde32.256 leduri,vacoborî21 de metriîn60 de secunde.

Lamiezul nopţii o explozie de confetti coloratevaacoperi mulţimea pe melodia lui Frank Sinatra: New York, New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi24.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digi24ro, stickyCookie
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi politica de confidențialitate