Noi avertismente israeliene în dosarul nuclear iranian

Data publicării:
11122012 20iran-37999

Iranul respinge însă acuzaţiile şi susţine că îmbogăţeşte uraniu doar pentru a produce energie nucleară.

Potrivit oficialului israelian, dacă Iranul continuă îmbogăţirea uraniului în scopuri militare, va pune în pericol siguranţa întregii regiuni. Acesta susţine că statul musulman va avea suficient material pentru o bombă nucleară până în primăvara anului 2013.

„Iranul este cu două luni şi jumătate mai aproape de depăşirea acestei linii şi nu există dubii că va fi una dintre provocările ce trebuie rezolvate anul viitor”, a spus premierul.

El a cerut Naţiunilor Unite impunerea unor măsuri mai dure pentru regimul de la Teheran, după ce efectul sancţiunilor economice s-a dovedit limitat. „Sancţiunile afectează economia iraniană. Dar încă nu avem dovezi că sancţiunile au blocat programul iranian de arme nucleare”, a subliniat el.

Iranul respinge însă acuzaţiile şi susţine că îmbogăţeşte uraniu doar pentru a produce energie nucleară în scopuri paşnice. Liderii de la Ierusalim doresc ajutorul Statelor Unite într-un viitor conflict cu iranienii, dar au declarat că vor ataca şi singuri, dacă este nevoie. Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu cu un arsenal nuclear, un mare avantaj strategic în faţa vecinilor arabi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri