Noi detalii despre masacrul din Oregon

Data publicării:
roseburg oregon colegiu crima - GettyImages - 3 oct 15

Atacatorul în vârstă de 26 de ani era student al universităţii din Oregon unde a deschis focul şi a fost descris de unii colegi drept „ciudat”. În ultima perioadă, tânărul postase pe internet diverse mărturisiri prin care spunea că e supărat din cauza faptului că era izolat şi nu reuşea să aibă o relaţie.

În 2008, tânărul a fost înrolat în armată, anunţă Pentagonul. După doar o lună însă a fost dat afară deoarece nu a îndeplinit criteriile. În plus, familia asasinului le-ar fi spus anchetatorilor că tânărul avea probleme grave de comportament şi că frecventase şi cursurile unei şcoli pentru copii cu nevoi speciale. Cu toate acestea, nimic nu l-a oprit să intre, pe căi legale, în posesia mai multor arme de foc.

„Până acum am recuperat 13 arme. Dintre acestea, şase au fost recuperate de la facultate, iar şapte au fost luate de la domiciliul agresorului. Pe lângă arme, am recuperat o vestă antiglonţ pe care am găsit-o lângă o puşcă, la facultate. În vestă erau plăci de metal şi cinci încărcătoare”, Celinez Nunez, anchetator.

Masacrul a lăsat urme adânci în comunitatea oraşului Roseburg. Autorităţile au dat publicităţii identităţile şi vârstele celor nouă victime. Cea mai tânără persoană ucisă avea 18 ani, iar cea mai vârstnică, un profesor de engleză, avea 67 de ani. Unii dintre răniţi sunt în continuare în spital, în stare gravă. Ca să-i ajute, sute de oameni au stat la cozi ca să doneze sânge.

Sunt aici să-mi sprijin comunitatea după tragedie. Vreau să fac tot ce pot ca să ajut. A fost un moment foarte greu. Dar sunt sigur că o să ne revenim”, spune o localnică.

„Ne-a lovit pe toţi foarte rău. Este un colegiu foarte mic, aşa că ajungi să cunoşti toate cadrele didactice şi tot personalul şi să te împrieteneşti cu ei”, adaugă o femeie.

ONU a cerut Statelor Unite să ia măsuri ca să reducă amploarea violenţelor armate. Barack Obama a spus că va căuta noi metode ca să înăsprească legislaţia, dar recunoaşte că nu poate face prea multe deoarece cei care se opun unor legi mai dure au multă influenţă în Congres. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri