Noi detalii despre românul acuzat că a înjunghiat un preot, în timpul slujbei, în Canada

Data actualizării: Data publicării:
preot injunghiat

Un român este acuzat în Canada că a atacat cu un cuţit un preot în timp ce oficia o slujba la cea mai mare biserică din această ţară.

(Imaginile vă pot afecta emoţional).

Întreg atacul a fost filmat, fiind transmis în direct de un post de televiziune catolic. La slujbă asistau în jur de 50 de oameni. S-a întâmplat vineri la Montreal. Suspectul este un tânăr de origine română, de 26 de ani. Acesta este acuzat de tentativă de omor, dar motivele sale nu se cunosc deocamdată.

Preotul, în vârstă de 77 de ani, a scăpat cu o rană uşoară în zona toracelui şi între timp a fost externat.

Potrivit presei locale, suspectul a fost achitat în 2017 într-un caz de hărțuire criminală. Este şomer şi în 2016 şi-a declarat falimentul pentru datorii de 16.000 de dolari

Sunt mereu oameni dimineaţa. Slujba era în desfăşurare, era televizată şi, la un moment dat, individul a decis să se repeadă în faţă şi să-l atace pe părintele Grou. Oamenii de la pază erau chiar în spatele lui şi au putut să intervină imediat. L-au imobilizat pe bărbat la podea până când a venit poliţia. Pur şi simplu a alergat în faţă şi l-a înjunghiat. Nu a strigat nimic. Oamenii ascultau”, a spus Celine Barbeau, purtător de cuvânt al Oratoriului St. Joseph.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri