Noi detalii despre starea de sănătate a lui George Bush

Data publicării:
bush senior
Foto: Gulliver/GettyImages

Fostul preşedinte al Statelor Unite George H.W. Bush, în vârstă de 93 de ani, spitalizat a doua zi după funeraliile soţiei sale, Barbara, va rămâne în spital în următoarele zile aşteptând restabilirea completă, a anunţat vineri purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

bush senior
Foto: Gulliver/GettyImages

Cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite şi tatăl al celui de-al 43-lea - George W. Bush - va rămâne la spitalul Houston Methodist din Texas, "tot weekendul pentru a-şi continua recuperarea şi a-şi recăpăta forţele", a declarat Jim McGrath într-un comunicat, potrivit Agerpres.

"Este într-o dispoziţie excelentă şi doreşte să se întoarcă la programul său şi să meargă în Maine luna viitoare", a adăugat purtătorul de cuvânt. George H.W. Bush locuieşte în acest stat din nord-estul SUA.

Fostul preşedinte republican din perioada 1989-1993 şi vicepreşedinte al lui Ronald Reagan suferă de boala Parkinson, ceea ce îl obligă de mai mulţi ani să se deplaseze într-un scaun rulant.

El a fost spitalizat la 22 aprilie din cauza unei infecţii în sânge. Cu o zi înainte asistase, la Houston, la funeraliile soţiei sale, Barbara, stâlp al uneia dintre cele mai mari familii politice din Statele Unite, decedată la 17 aprilie la vârsta de 92 de ani.

Bush şi soţia lui au fost căsătoriţi timp de 73 de ani.

Ei au avut şase copii, printre care George W. Bush, preşedinte între 2001 şi 2009, 17 nepoţi şi şapte strănepoţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri