Noi detalii despre ultimele clipe din viața lui George Floyd. Polițist: „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen să poți vorbi”

Data publicării:
trei politisti stau cu genunchii pe george floyd
Foto: captură YouTube

Apar noi detalii despre moartea lui George Floyd, pe 25 mai. După ce bărbatul afro-american le-a spus în mod repetat polițiștilor că nu poate respira, fostul agent Derek Chauvin i-a replicat: „Nu mai vorbi, nu mai țipa, ai nevoie de al naibii de mult oxigen pentru a vorbi”, potrivit transcriptului înregistrării video a incidentului, scrie CNN.

"Haide, omule. Nu pot respira. Nu pot respira. Ah! Mă vor ucide. Mă vor ucide. Nu pot respira. Nu pot respira!", a strigat Floyd, în timp ce polițistul stătea cu genunchiul pe gâtul lui. Câteva minute mai târziu, bărbatul afro-american a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”.

Transcriptul detaliază ultimele momente din viața lui Floyd și a fost preluat de pe camerele video portabile montate pe echipamentul foștilor polițiști Thomas Lane și J. Alexander Kueng. 

Pe 25 mai, poliţiştii au vrut să-l aresteze pe George Floyd, pe care îl bănuiau că încerca să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari într-un magazin din Minneapolis. După ce i-au pus cătuşele, Floyd a fost pus la pământ iar agentul Derek Chauvin i-a pus genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza.

"Nu pot să respir" a implorat George Floyd de mai multe ori înainte de a-şi pierde conştienţa. În pofida intervenţiilor trecătorilor, Derek Chauvin a continuat să exercite presiune asupra gâtului afro-americanului imobilizat la pământ. Drama, ale cărei imagini surprinse de un trecător au devenit virale, a stârnit un val de proteste inedite, cele mai importante de la marile marşuri pentru drepturi civile din anii 1960.

Citește și: Al-Qaeda încearcă să exploateze protestele George Floyd din SUA

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri