Noi detalii în cazul avionului prăbușit în Alpii francezi. Autoritatea germană de supervizare a transportului aerian a descoperit o observație într-un dosar al Lufthansa

Data publicării:
germanwings crash site getty-1

Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică după depresia suferită de copilotul Andreas Lubitz, suspectat că a provocat intenționat prăbușirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, potrivit ziarului Bild an Sonntag, relatează duminică AFP, citat de Agerpres.

Autoritatea germană de supervizare a transportului aerian a descoperit o observație într-un dosar al Lufthansa, compania mamă a Germanwings, referitoare la Lubitz, precizează publicația.  

Medicii companiei aeriene au scris că „Lubitz trebuie să continue să fie consiliat psihologic, în pofida faptului că a fost declarat apt de zbor”, de către un expert independent în 2009, după ce pilotul a suferit un episod depresiv grav, explică Bild an Sonntag. Nu se precizează însă dacă Lubitz a beneficiat efectiv de o consiliere psihologică după ce și-a reluat pregătirea de pilot. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să se exprime pe această temă, „pentru a nu perturba ancheta” în curs de desfășurare în Germania.

Primele elemente dezvăluite de către justiția franceză sugerează că Lubitz a direcționat intenționat avionul către un versant muntos al Alpilor din sudul Franței, fiind uciși astfel cei 150 de pasageri aflați la bord. Versiunea catastrofei aviatice a provocat o imensă emoție în Germania, unde dezvăluirile se succed în presă de la prăbușirea avionului. 


 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri