Noi dezvăluiri despre dubla crimă din Maroc. Cine le-ar fi ucis pe turistele scandinave

Data actualizării: Data publicării:
turiste ucise maroc
Foto: arhiva personala/Facebook

Uciderea a două turiste scandinave, găsite cu o săptămână în urmă fiecare cu gâtul spintecat într-o zonă muntoasă din Maroc la circa 70 de kilometri de Marrakesh, a fost o crimă comisă de terorişti care au acţionat singuri, a declarat luni ministrul marocan de interne, Abdeluafi Laftit, care a dorit astfel să dezmintă relatările privind implicarea vreunei grupări teroriste în acest asasinat şi a avertizat asupra pericolului reprezentat de astfel de asasini ''lupi solitari''.

''Datele preliminare ale investigaţiei arată că nu este vorba despre o organizaţie teroristă de anvergură, ci de indivizi influenţaţi de o ideologie extremistă'', a declarat ministrul în faţa parlamentului marocan, potrivit agenţiei EFE, citate de Agerpres.

Cele două turiste scandinave, daneza Louisa Vesterager Jespersen (în vârstă de 24 de ani) şi norvegianca Maren Ueland (în vârstă de 28 de ani), au fost ucise în noaptea de 17 decembrie în valea Imlil, o zonă turistică din Munţii Atlas.

Ministrul marocan de interne a avertizat în declaraţia dată luni cu privire la pericolul reprezentat de aşa-numiţii ''lupi solitari'', adică terorişti care acţionează pe cont propriu, cu mijloace simple şi în mod imprevizibil.

După asasinat au fost distribuite pe reţelele de socializare două înregistrări video. Prima, a cărei autenticitate nu a fost confirmată de autorităţile marocane, arată imagini ce ar fi fost filmate de un presupus asasin în timp ce-i tăia gâtul uneia dintre victime. În cea de-a doua înregistrare, confirmată ca fiind autentică, patru dintre suspecţii principali sunt văzuţi în timp ce jurau credinţă grupării jihadiste Statul Islamic. Până în prezent au fost arestate în cadrul anchetei 17 persoane bănuite a avea legătură cu asasinatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri