Noi explozii la Tianjin. Locuitorii sunt evacuați, există risc de contaminare chimică

Data publicării:
Dezastrul de la Tianjin 5 -GettyImages-483813516-1

 

 ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Potrivit agenției Xinhua, s-au reaprins focare de incendiu, trimițând coloane de fum negru către cer. Autoritățile evacuează toate persoanele pe o rază de trei kilometri, de teama contaminării chimice.

Potrivit Beijing News, polițiști înarmați au început evacuările după ce s-a descoperit prezența cianurii de sodiu la locul unde au avut exploziile uriașe de miercuri seara.

Bilanţul celor două explozii din oraşul Tianjin a ajuns la peste 85 de morţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără zeci de pompieri care încercau să stingă flăcările. Cele două deflagraţii au avut loc miercuri, la scurt timp una de alta, la depozite cu substanţe periculoase din portul Tianjin.

Peste 700 de oameni au fost răniţi, în vreme ce alţi 6.000 au fost deja evacuaţi din zonă, de teamă că exploziile au ridicat în atmosferă particule toxice.

Anchetatorii nu au stabilit, până acum, ce a dus la producerea exploziilor a căror putere a fost echivalentă cu detonarea a peste 20 de tone de TNT. La anchetă participă 200 de experţi militari și biochimiști.

GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului din China

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri