Noi informaţii în cazul Germanwings. Copilotul Andreas Lubitz se trata cu anti-depresive încă din 2008

Data publicării:
copilotlubitz

Andreas Lubitz i-a scris doctorului său chiar cu două săptămâni înainte de accident, potrivit unui email din dosarul anchetei, publicat de cotidianul german Bild. Tânărul pilot spune că a început să ia o doză dublă dintr-un somnifer prescris, dar că asta i-a dat o stare puternică de agitaţie: „Mi-e teamă că o să orbesc şi nu pot să-mi scot asta din cap. Stresul se acumulează şi nu pot să dorm normal. Dacă problemele cu ochii s-ar rezolva, totul ar fi bine. Nu mă deranjează altceva”.

Tot potrivit Bild, care citează un raport medical al anchetatorilor francezi, Andrea Lubitz a început să aibă probleme încă din 2008, atunci când a început cursurile şcolii de pilotaj: avea insomnii, îşi pierdea gustul şi mirosul şi avea dureri de urechi.

Despărţirea de oraşul natal a fost foarte grea pentru bărbat. S-a mutat într-un apartament scump de la periferie, dar zgomotul traficului, atât ziua cât şi noaptea, era de nesuportat. Abia putea să doarmă. La scurt timp, i-au fost prescrise două antidepresive puternice.

Andreas Lubitz a continuat să ia medicamente. Chiar şi în probele de păr şi de piele ale copilotului, prelevate de la locul accidentului, au fost găsite urme de antidepresive şi somnifere.

Ancheta a arătat că tânărul de 27 de ani a prăbuşit intenţionat avionul în Alpii Francezi, la 24 martie 2015, în timpul unui zbor Barcelona-Dusseldorf.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri