Noi ipoteze în cazul a două tragedii aviatice. Două țări ar fi implicate în doborârea avioanelor Malaysia Airlines

Data publicării:
malaysia

Mark Dugain susţine că avionul ar fi fost doborât în apropierea unei baze militare americane de pe insula Diego Garcia, situată în Oceanul Indian şi aflată sub protectorat britanic. Totul după ce oficialii armatei americane ar fi constatat că, în urma unui atac cibernetic, controlul aeronavei ar fi fost preluat de terorişti. Atunci ar fi fost luată decizia de a doborî intenţionat aeronava care avea 239 de oameni la bord pentru a fi evitată o tragedie şi mai mare. Mark Dugain îşi bazează toată această terorie, demnă de un scenariu de film de acţiune, pe mărturiile mai multor persoane care locuiesc în Maldive.

Aceasta este doar una din numeroasele ipoteze care au apărut după dispariţia avionului Malaezia Airlines, pe 8 martie, la scurt timp după ce decolase din Kuala Lumpur. Varianta oficială spune că acesta ar fi dispărut deasupra Oceanului Indian.

Noi ipoteze apar şi în ceea ce priveşte tragedia aviatică din estul Ucrainei. Potrivit presei ruse, care citează un angajat al bazei aeriene de la Dniepropetrovsk, Aeronava Boeing 777 a companiei Malaezia Airlines a fost cel mai probabil doborâtă de un avion de vânătoare ucrainean de tip SU-25. Bărbatul mai spune că trei avioane de vânătoare ucrainene au efectuat misiuni în regiunea Doneţk în ziua incidentului. Două dintre aceste aparate au fost doborâte de insurgenţi, iar al treilea, echipat cu rachete, ar fi revenit la bază fără muniţie, iar pilotul era extrem de speriat.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie în regiunea ucraineană Doneţk. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc de doborârea avionului de pasageri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri