Noi proteste în Coreea de Sud

Data publicării:
Rally Against President Park Continues In Seoul
SEOUL, SOUTH KOREA - NOVEMBER 26: Masses of protesters gathered and occupy major streets in the city center for a rally against South Korean President Park Geun-hye on November 26, 2016 in Seoul, South Korea. Park has recorded worst ever polling figures for the country's presidency after her friend Choi Soon-sil was charged with corrupt influence over state affairs. (Photo by Woohae Cho/Getty Images)

Sunt noi proteste în Coreea de Sud, unde zeci de mii de oameni au cerut în stradă demisia preşedintelui ţării. De data aceasta a fost vorba de membrii unuia dintre cele mai mari sindicate. Oamenii sunt în grevă şi au cerut ca şeful statului să demisioneze, pe fondul scandalului de corupţie în care e implicat.

Un procuror a fost desemnat pentru anchetarea cazului, care ar putea duce la o premieră în ultimii 30 de ani în politica de la Seul - preşedintele a anunţat că este gata să demisioneze, dacă Parlamentul îi va cere asta.

Opoziţia crede, însă, că este vorba de o strategie, pentru ca şeful statului să amâne procedura de destituire. Liderul de la Seul este acuzat că a implicat în decizii de stat o prietenă apropiată şi că a ajutat-o pe ea şi pe fiica acesteia să obţină diverse avantaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri