Noi proteste în SUA. Mii de oameni au demonstrat împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei

Data publicării:
RPOTESTE

La Washington, sute de oameni au mărşăluit prin centrul oraşului şi au scandat lozinci anti-rasiste, purtând pancarte cu mesaje împotriva brutalităţii poliţiei. Unii demonstraţi s-au întins pe jos, în intersecţii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Şi la New York, sute de oameni au ieşit în stradă. Protestatarii au aprins lumânări şi au mărşăluit prin centrul metropolei, chiar în timpul orei de vârf, ceea ce a provocat cozi în trafic.

Acest nou val de proteste a început după ce un tribunal din New York a decis să nu înceapă urmărirea penală în cazul poliţistului care l-a omorât pe Eric Garner vara trecută. Bărbatul de culoare a încercat să se opună arestării şi a fost pus la pământ de mai mulţi poliţişti, moment surprins într-o înregistrare video realizată de un amator. Diagnosticat cu astm şi obezitate, Eric Garner, în vârstă de 43 de ani s-a plâns în câteva rânduri că nu poate respira. Ulterior şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost declarat mort odată ajuns la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri