Noi proteste violente în Venezuela. Nicolas Maduro avertizează că nu va ceda

Data publicării:
foc caracas

Au fost scene de război pe străzile din Caracas, unde tensiunile între poliţie şi manifestanţi au atins cote maxime. Cei din urmă au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar aceştia au răspuns cu gloanţe de cauciuc, tunuri cu apă şi chiar gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea furioasă.

„Trag cu gloanţe de cauciuc. Trag cu gaze lacrimogene. Suntem paşnici. Nu avem arme. Ne puteţi filma pe toţi. Nu avem arme, nu avem nimic. Le este teamă”, a spus un protestatar.

Manifestanţii contesă modul în care Nicolas Maduro conduce ţara. Ei spun că politicile acestuia au dus la explozia inflaţiei, la creşterea numărului şomerilor, dar şi la dispariţia din magazine a lucrurilor de strictă necesitate.

Preşedintele Venezuelei respinge manifestaţiile şi-i avertizează pe oponenţii săi că nu va ceda.

Nimic nu mă va îndepărta de la construirea revoluţiei bolivariene pe care ne-a lăsat-o Hugo Chavez”, a declarat Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei.

Susţinătorii lui Nicolas Maduro au organizat la rândul lor o contra-manifestaţie.

De la moartea lui Hugo Chavez, Venezuela se confruntă cu probleme sociale, pe care succesorul acestuia nu le poate opri. Imediat după alegerea lui Nicolas Maduro, analiştii au avertizat că acesta nu va fi capabil să facă reforme din cauza lipsei de experienţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri