Nota uriașă de plată pe care a primit-o un bărbat pe moarte ca să poată fi vizitat de copiii săi

Data publicării:
Mark Keans și copiii săi. Copiii nu au putut să își viziteze tatăl bolnav de cancer în stadiu terminal din cauza restricțiilor anti-Covid din Australia
Sursa foto: GoFundMe via BBC

Patru copii care își doreau cu disperare să își vadă tatăl bolnav de cancer în stadiu terminal s-au lovit de barierele restricțiilor anti-Covid din Australia. Familiei Keans i s-a cerut să plătească aproximativ 9700 de euro în costuri de carantină la hotel, relatează BBC.

Mark Keans, în vârstă de 39 de ani, este bolnav de cancer în stadiu terminal și se află la locuința sa din Brisbane, în timp ce cei patru copii ai săi locuiesc în Sydney. Autoritățile din Queensland au refuzat în mod repetat cererile familiei de a face o excepție de la restricțiile dure anti-Covid pentru ca cei patru copii să își poată vedea tatăl înainte să moară.

Echivalentul a 120.000 de euro in dolari australieni au fost strânși ca parte a unui efort colectiv după ce cazul a produs revoltă în societatea australiană. Australia a implementat restricții dure pentru a stopa răspândirea coronavirusului, iar mișcarea cetățenilor între regiuni face parte din obiectul acestor restricții.

Lui Mark Keans i s-a spus inițial trebuie să aleagă un singur copil care să îl viziteze. Într-un final, executivul local din Queensland a acceptat ca toți cei patru copii să poată să vină pentru a îl vizita, dar cu condiția ca aceștia să își plătească cheltuielile la un hotel de carantină. De asemenea, autoritățile au spus că ei îl pot vizita doar îmbrăcați complet în echipament de protecție.

O strângere de fonduri a fost organizată cu scopul de a strânge 30.000 de dolari australieni, dar limita a fost depășită rapid, iar suma finală strânsă a depășit 200.000 de dolari australieni. Însuși premierul australian a donat 1000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri