Nou armistițiu între Israel și palestinieni. Infanteria israeliană și-a retras trupele din Gaza

Data publicării:
armistitiu israel

ACTUALIZARE 8.30  Infanteria israeliană a început o retragere completă din Gaza înainte de intrarea în vigoare a armistițiului. Rezerviștii rămân mobilizați, iar armata pregătită să răspundă la orice mișcare a Hamas care încalcă armistițiul, scrie Jerusalem Post.

Cu puțin timp înainte de intrarea în vigoare a armistițiului, din teritoriul palestinian au fost trase mai multe rachete, iar armata israeliană a răspuns cu tiruri de artilerie. Totuși, imediat după ora 8.00, armele au tăcut.

___________________

Rămâne de văzut dacă acordul de încetare a focului va fi respectat, ținând cont de faptul că până acum, acordurile de pace au fost încălcate de ambele tabere.

Premierul israelian a transmis că operaţiunea din Gaza va continua până când liniştea şi siguranţa vor fi redate cetăţenilor israelieni.

De partea cealaltă, palestinienii au trecut la atacuri teroriste - un soldat şi un civil au murit la Ierusalim în două asemenea acţiuni.  

Potrivit Haaretz, o delegație israeliană urmează să plece la Cairo pentru a negocia un armistițiu permanent, mediat de egipteni. O delegație palestiniană, incluzând membri ai Hamas și ai Jihadului Islamic, este deja în Cairo.

Operațiunea Protective Edge a intrat marți în a 29-a zi, după o retragere majoră a forțelor israeliene în cursul weekendului. Forțele armate susțin că au distrus, luni, ultimele tuneluri cunoscute ale Hamas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri