Sari la conținut

Noua modalitate prin care se îmbogățesc chinezii

Piața transmisiunilor live pe internet a crescut foarte mult în ultimii doi ani în China. Videoclipurile cu extragerea perlelor din scoici sunt, mai nou, preferatele asiaticilor.

live stream china

FOTO: BBC

Xinda Zhan este un tânăr de 25 de ani din China care în fiecare zi își joacă rolul de prezentator pe o platformă de transmisiune live, relatează BBC.

El și mama lui iau scoici din apă pe care le vând online. Cei care vizionează aceste clipuri pot cumpăra câte scoici doresc, plătind prin transfer bancar.

Prețul unei scoici este de 8 dolari, iar în ea pot fi una, două sau chiar mai multe perle, însă aceștia nu au siguranța ca primesc acasă acele exact acele perle naturale și nu unele artificiale.

scoici perle

FOTO: BBC

Nu doar achiziționarea perlelor atrage oamenii, dar și suspansul extragerii lor aduce zeci de mii de spectatori la o transmisiune live.

Privitul unui video live este un mod bun de a omorî timpul”, spune Xinda Zhan.

Într-o jumătate de an, Xinda Zhan a câștigat 4.4 milioane de dolari cu ajutorul transmisiunilor live.

Xinda Zhan este unul dintre zecile de mii de chinezi care folosesc platforma de live-streaming pentru a-și vinde marfa, într-o piață care valorează în jur de 3 miliarde de dolari.

Pe aceeași temă

De ce nu a avut Marx dreptate

STOCKHOLM – Aniversarea celor 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx a prilejuit o creștere a interesului pentru opera...