Noua Zeelandă. Consumul excesiv de Coca-Cola, factor substanțial în moartea unei femei

Data publicării:
coca 20cola 20bbc-49058

Natasha Harris, care a murit acum trei ani în urma unui stop cardiac, bea câte 10 litri de Coca-Cola pe zi. Compania Coca-Cola a spus că nu se poate demonstra că produsul ei a contribuit la moartea femeii, relatează BBC.

Natasha, mamă a opt copii, era bolnavă de ani de zile. Familia spune că ea dezvoltase o dependență și prezenta simptome de sevraj dacă nu consuma din băutura preferată. Din cauza consumului excesiv, întreaga dantură a femeii era distrusă.

Medicul legist David Crerar a spus că artimia cardiacă s-a intensificat din cauza consumului de Coca-Cola în astfel de cantități. „Dacă nu ar fi consumat cantități atât de mari de Coca-Cola, Natasha Harris probabil nu ar fi murit când a murit sau cum a murit”, a subliniat el.

El a calculat că 10 litri din această băutură pe zi înseamnă mai mult de un kilogram de zahăr și 970 miligrame de cofeină. Compania Coca-Cola nu poate fi considerată responsabilă pentru sănătatea persoanelor care consumă cantități exagerate, a subliniat medicul legist, care a cerut însă companiilor de profil să afișeze avertismente clare în legătură cu riscul consumului excesiv de zahăr și cofeină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri