Noul preşedinte al Iranului este pregătit de negocieri cu Occidentul pe tema programului său nuclear

Data publicării:
hassan rohani -1810149-AFP Mediafax Foto-Atta KENARE-2

Preşedintele Hassan Rohani a subliniat că programul iranian de îmbogăţire a uraniului este paşnic şi va continua, în pofida presiunilor din exterior.

„Suntem hotărâţi să rezolvăm această dispută. Suntem gata pentru discuţii serioase şi substanţiale. Dacă şi cealaltă parte este dispusă la discuţii, sunt sigur că îngrijorările ambelor tabere pot fi rezolvate prin negocieri”, a declarat şeful statului iranian.

"Programul nuclear este o problemă naţională. Guvernul insistă asupra drepturilor nucleare conforme regulilor internaţionale. Nu vom ceda în privinţa drepturilor naţiunii noastre, ci susţinem dialogul şi înţelegerea", a mai spus Rohani.

„În calitate de preşedinte, declar că Republica islamică are o voinţă politică serioasă să soluţioneze problema nucleară, păstrând drepturile Iranului şi, în acelaşi timp, răspunzând îngrijorărilor celeilalte părţi", a adăugat el.

Rohani a mai promis că guvernul pe care îl va conduce va pune accent pe transparenţă. Acesta a insistat că îşi va respecta una dintre promisiunea electorală de a-şi anunţa public atât progresele cât şi eşecurile din timpul mandatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri