„Nu vreau coronavirusul tău la mine în țară”. Atac rasist la Londra, împotriva unui tânăr din Singapore

Data actualizării: Data publicării:
barbat batut londra fb
Foto: Facebook / Jonathan Mok

Un student din Singapore a fost bătut crunt pe una dintre cele mai aglomerate străzi ale Londrei. El spune că a fost lovit din cauza coronavirusului Covid-19, potrivit The Independent.

Jonathan Mok, în vârstă de 23 de ani, a povestit că a fost atacat în seara de 24 februarie de un bărbat care i-a dat un pumn în față și care a rostit cuvântul „coronavirus”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul era împreună cu alți 3-4 bărbați și o femeie. Unul dintre aceștia i-a strigat: „Nu vreau coronavirusul tău la mine în țară” și l-a lovit, la rândul său.

Grupul a fugit înainte de sosirea poliției.

Polițiștii spun acum că au deschis un dosar penal pentru atac rasist. Nu a fost făcută nicio arestare, iar poliția spune că lucrează la identificarea suspecților.

„Victima, un bărbat de 23 de ani, a fost lovită și a suferit mai multe răni la față”, potrivit polițiștilor.

Mok, care locuiește și studiază în Londra de 2 ani, a postat pe Facebook fotografii cu rănile pe care le-a suferit, cu mesajul: „Rasismul nu e prostie, rasismul e ură. Rasiștii găsesc întotdeauna scuze să-și exprime ura, iar în contextul coronavirusului, au găsit o altă scuză”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri