Controversatul prinț Maha devine regele Thailandei

Data actualizării: Data publicării:
Crown Prince Attends Birthday Celebrations For Absent King
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Parlamentarii thailandezi l-au invitat marţi dimineaţă pe prinţul Maha Vajiralongkorn să devină noul rege, la mai bine de o lună de la moartea tatălui său, Bhumibol Adulyadej. Potrivit procedurii, numele prinţului a fost depus de către executivul thailandez în legislativ, ale cărui puteri sunt extrem de limitate sub junta militară, deschizând în acest mod calea pentru învestirea sa ca rege.

Crown Prince Attends Birthday Celebrations For Absent King
FOTO: Gulliver/ Getty Images

 

Regele Bhumibol Adulyadej a decedat luna trecută la vârsta de 88 de ani, declanşând săptămâni de doliu naţional în Thailanda. Monarhul a jucat un rolul unui factor de stabilitate în ultimele decenii marcate de violenţă în Thailanda.

Anterior, premierul a susţinut că prinţul a cerut amânarea învestirii sale în poziţia de monarh pentru a lăsa timp poporului thailandez să-şi plângă regele, potrivit news.ro

Prinţul Maha Vajiralongkorn nu a vorbit în mod public de la moartea tatălui său, iar planurile sale de viitor au fost transmise prin intermediul executivului de la Bangkok.

Vajiralonhkorn este în prezent în Germania, dar se va întoarce în cursul acestei săptămâni în Thailanda pentru a discuta cu preşedintele Adunării Legislative Naţionale.

Maha Vajiralongkorn, un prinț controversat

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Prințul moștenitor al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, îi va succeda tatălui său, Bhumibol Adulyadej. El a cerut ca ceremonia să fie amânată ca să plângă decesul tatălui său alături de popor.

Maha Vajiralongkorn va fi moștenitorul uneia dintre cele mai bogate monarhii din lume, dar politica din țara sa este foarte divizată. Maha Vajiralongkorn este considerat un conducător controversat, care a fost implicat în mai multe scandaluri.

Maha Vajiralongkorn s-a născut pe 28 iulie 1952 la Bangkok, fiind al doilea copil al regelui Bhumibol cu regina Sirikit.

În adolescență și-a petrecut majoritatea timpului în școli private din Europa și Australia, fiind absolvent al Colegiului Militar Regal în țara de la Antipozi.

Întors în țară, el și-a început cariera militară ca pilot.

Prințul moștenitor ar fi fost implicat în numeroase scandaluri de-a lungul timpului, iar mulți thailandezi ar prefera-o la tron pe sora sa, prințesa Maha Chakri Sirindhorn, în vârstă de 61 de ani. Însă, femeile nu se află în linia succesorală a monarhiei thailandeze.

Viitorul rege al Thailandei a fost căsătorit de trei ori și are șapte urmași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri