O balerină româncă din Anglia a murit la 17 ani. Posibilă legătură cu anticoncepționalele

Data publicării:
maria-santa-465x390

Foto: telegraph.co.uk

Chiar dacă a mers de patru ori la spital aceasta a fost trimisă acasa și în cele din urmă a fost găsită inconsțientă de către prietenul ei în locuința lor din Manchester.

Tânăra româncă a fost dusă la spitalul Salford Royal, unde a murit două zile mai târziu.

Odată cu începerea anchetei, medicii au spus că decesul româncei ar fi survenit în urma administrării de anticoncepționale, un expert susținând că este doar al treilea caz întâlnit de el în ultimii nouă ani.

Tânăra, originară din Cluj-Napoca, România, practica baletul încă de la vârsta de nouă ani și anul trecut a câștigat o bursă în valoare de 12,648 de lire la Northern Ballet School din Manchester.

Maria Santa a început școala în septembrie 2015 și s-a mutat de la Londra la Manchester împreună cu părinții ei. Aceasta a început să sufere de dureri de cap începând cu luna octombrie și a mers de trei ori la un spital din Manchester. Pe 11 noiembrie a fost internată la Spitalul General North Manchester după ce starea i s-a deteriorat, dar a fost externată în dimineața următoare, chiar dacă se străduia să meargă și să vorbească.

Maria a fost găsită inconștientă câteva ore mai târziu de către prietenul ei, Matias Castlecano.

Robert Santa, tatăl Mariei, a declarat că în data de 21 octombrie s-a prezentat pentru prima dată la spital, unde i s-au pus doar câteva întrebări și i s-a administrat paracetamol. În data de 29 octombrie s-a reîntors acuzând dureri din ce în ce mai puternice, dar i s-au făcut investigații pentru infecție la ureche. Pe 11 noiembrie a ajuns pentru a treia oară la spital, unde i s-au prescris antibiotice și a fost externată.

Dr. Piyali Pal, patolog, a declarat că tânăra a dezvoltat cheaguri de sânge în creier. „Cauzele pot fi deshidratarea, malnutriția, tulburări de coagulare a sângelui sau administrarea de anticoncepționale orale. Nu a existat nici o cauză patologică care stă la baza decesului.”

Dr. Jonathan Greenbaum, medic Spitalul Salford Royal: „Era o femeie tânără și singurul risc au fost anticoncepționalele. La o femeie tânără fără nici o altă problemă identificată, toate simptomele pe care le-a dezvoltat gradual sunt în concordanță cu ceea ce am descoperit la sfârșitul bolii ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri