O bază aeriană din Irak, unde sunt trupe americane, a fost atacată cu rachete

Data publicării:
Medical Personnel At Balad Trauma Hospital Treat U.S. And Iraqi Wounded
Foto: GettyImages

Baza aeriană irakiană de la Taji, unde sunt prezente trupe ale coaliţiei conduse de SUA, a fost vizată de un atac cu rachete sâmbătă seara, au anunţat forţe de securitate irakiene şi un oficial al coaliţiei. Acesta este al treilea atac într-o săptămână în care sunt vizaţi soldaţi sau diplomaţi americani, relatează Agerpres, care citează AFP.

Niciunul din atacurile împotriva intereselor americane nu a fost revendicat, dar administraţia americană acuză facţiunile armate pro-iraniene ca fiind responsabile de aceste atacuri.

Rachetele au fost lansate sâmbătă din nordul Bagdadului, dar nu au produse pagube bazei Taji, situată tot în nordul capitalei. Un oficial al coaliţiei militare a spus că proiectilele au căzut în afara zonei în care se află trupele coaliţiei.

Luni, două rachete au lovit aeroportul din Bagdad, iar miercuri o altă rachetă a lovit Ambasada SUA situată în Zona Verde ultra-securizată din Bagdad.

Din octombrie 2019, aproximativ 30 de atacuri au vizat soldaţi sau diplomaţi americani în Irak. În ultimele luni, atacurile se mai răriseră însă.

SUA au anunţat joi că îşi vor reduce prezenţa militară în Irak, la şase luni de la moartea generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian, ucişi la Bagdad în ianuarie, într-un raid ordonat de preşedintele american Donald Trump.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri