O biserică din Brazilia promite „imunizarea” cu ulei sfințit împotriva coronavirusului. Poliția a deschis o anchetă

Data actualizării: Data publicării:
Politia braziliana a deschis o ancheta la o biserica evanghelica
Foto: Profimedia

Poliţia braziliană a deschis o anchetă asupra unei biserici evanghelice care a anunţat o ceremonie în cadrul căreia a promis că ''va imuniza împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli'', a declarat marţi comisarul responsabil cu acest caz, citează Agerpres.

"Puterea lui Dumnezeu împotriva coronavirusului. Veniţi pentru că va exista o ungere cu ulei sfinţit în timpul postului pentru imunizarea împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli", a scris pe reţelele de socializare Catedrala Globală a Sfântului Duh, din Porto Alegre (sudul Braziliei).

Alertată de numeroase apeluri, poliţia s-a deplasat duminică la lăcaşul de cult, însă "la acel moment nu a fost identificată nicio infracţiune", a declarat comisarul Laura Lopes, responsabilă cu acest caz.

"După publicarea acestui anunţ, am deschis o anchetă pentru a afla ce le spun ei cu adevărat credincioşilor şi dacă distribuie remedii sau vaccinuri împotriva bolilor", a adăugat ea.

Reprezentanţii bisericii şi câţiva credincioşi au fost chemaţi pentru a fi chestionaţi pe această temă, a completat ea.

Ancheta îşi propune să stabilească dacă liderii religioşi au săvârşit infracţiunea de "tămăduire" care, potrivit legii braziliene, constă în "insuflarea sau anunţarea vindecării prin mijloace secrete sau infailibile", şi este pedepsită cu un an de închisoare.

"În niciun moment (anunţul) nu promite că uleiul vindecă coronavirusul, în niciun moment nu spune că vom vinde acest ulei", a declarat marţi liderul bisericii, predicatorul Silvio Ribeiro, în cadrul unei conferinţe de presă. El a susţinut, de asemenea, că şi-a îndreptat pacienţii bolnavi către medic "timp de 27 de ani".

"Îmi cer scuze. Intenţia noastră cu acest anunţ a fost să aducem credinţă, speranţă şi dragoste tuturor, nimic altceva", a mai spus el.

La ultimul recensământ oficial din 2010, 22,2% dintre brazilieni s-au declarat evanghelici, însă sondajele de opinie recente arată că această proporţie ar fi putut ajunge la 30% în ultimii zece ani.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri