O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit un nou record mondial după ce a sărit cu parașuta din avion

Data actualizării: Data publicării:
Bătrână sare cu parașuta în tandem
Rut Larsson, care are 103 ani şi 259 de zile, a doborât precedentul record în domeniu, deţinut de o persoană care avea vârsta de 103 ani şi 181 de zile. Foto: Profimedia Images

O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit duminică un nou record mondial, devenind cea mai vârstnică persoană care a executat un salt cu paraşuta în tandem, informează AFP.

„A fost minunat, mă gândeam de multă vreme să fac asta. Totul s-a petrecut aşa cum era prevăzut”, a declarat Rut Larsson pentru agenţia de presă suedeză TT, care a spus că intenţionează să sărbătorească această performanţă „cu un mic tort”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Însoţită de rudele şi prietenii ei pe un aerodrom, Rut Larsson a executat acel salt cu paraşuta în apropiere de Motala, un oraş situat la 240 de kilometri sud-vest de Stockholm.

După ce Rut şi instructorul ei de zbor au aterizat cu bine, câţiva asistenţi s-au grăbit să o ajute să se ridice şi i-au adus cadrul metalic folosit de ea pentru a se deplasa.

Rut Larsson a spus că i-a plăcut „acea coborâre lentă de jos în sus” şi că întreaga experienţă a fost „agreabilă”, scrie Agerpres. Un reprezentant al Guinness World Records a fost prezent la faţa locului pentru a înregistra saltul cu paraşuta.

Rut Larsson, care are 103 ani şi 259 de zile, a doborât precedentul record în domeniu, deţinut de o persoană care avea vârsta de 103 ani şi 181 de zile.

Citește și: VIDEO. Salt extrem cu parașuta în interiorul Catedralei Neamului. BOR: Un act fraudulos

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri