O coadă uriașă s-a format pentru alcool în capitala Indiei, după relaxarea restricțiilor

Data publicării:
profimedia-coadă indieni india
Sursa foto: Profimedia Images

Sute de oameni au stat, luni, la o coadă în fața unui magazin de alcool din capitala Indiei, New Delhi, care a început să relaxeze restricțiile impuse timp de 40 de zile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, transmite Reuters. Unele birouri și-au reluat activitatea cu mai puțini angajați iar o parte a traficului a revenit pe străzi.

Carantina impusă în India, una dintre cele mai stricte din lume, este ridicată în anumite zone care au raportat mai puține infecții, deși vor rămâne restricții în vigoare până pe 17 mai, a declarat, săptămâna trecută, guvernul. Măsura a fost adoptată pe 25 martie și ulterior extinsă de două ori.

Multe mașini ale guvernului se aflau, luni, în traficul de pe bulevardele capitalei, în timp ce poliția verifica mașinile pentru a se asigura că nu sunt mai mult de doi pasageri. Toată lumea purta mască.

Pe la ora 9.30 dimineața, o coadă de mai mult de 500 de persoane s-a format în fața unui magazin care vindea alcool în zona de est a capitalei, Klayan Puri. Ulterior, magazinul a fost închis iar poliția a alungat mulțimea cu bastoanele, potrivit Reuters.

Poliția a cerut unor magazine să respecte un ordin al autorităților și să se închidă, a declarat un oficial al guvernului din Delhi, responsabil de magazinele care vând alcool.

“Vrem să ținem magazinele deschise”, a declarat acesta pentru Reuters.

Relaxarea ar putea genera mai multe infecții în India, care a înregistrat peste 42.500 de cazuri și 1.300 de decese pe un trend ușor ascendent. Însă unele guverne de stat vor ca activitatea economică să fie reluată, având în vedere că veniturile se diminuează iar milioane de oameni se chinuie fără surse de venit.

“Trebuie să ne pregătim să trăim alături de corona, trebuie să ne obișnuim cu el”, a declarat, duminică, prim-ministrul capitalei New Delhi. Acesta a prezentat pașii pentru a izola 97 de focare de infecție pe măsură ce restul orașului cu 20 de milioane de locuitori se redeschide.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri