O companie acordă angajaților nefumători șase zile în plus de concediu plătit

Data publicării:
New Stark Health Warnings For French Smokers
Foto: Getty Images

O companie din Japonia le acordă angajaților nefumători șase zile în plus de concediu plătit, la un an după ce aceștia s-au plâns că lucrează mai mult decât colegii lor fumători care ies în pauzele de țigară, informează luni The Telegraph.

New Stark Health Warnings For French Smokers
Foto: Gulliver/Getty Images

Compania de marketing Piala Inc., cu sediul în Tokyo, a introdus acest beneficiu în luna septembrie, iar angajații s-au grăbit să profite, notează Agerpres.

''Unul dintre angajații nefumători din companie a depus o notificare la începutul anului spunând că pauzele de țigară creează probleme'', spune Hirotaka Matsushima, purtător de cuvânt al companiei.

''Directorul nostru a văzut notificarea și a fost de acord așa ca nefumătorii să primească timp suplimentar în compensare'', a declarat Matsushma pentru The Telegraph.

Nemulțumirile în rândul nefumătorilor au crescut pentru că birourile companiei sunt situate la etajul al 29-lea într-o clădire din Ebisu, un cartier din Tokyo. Oricine vrea să fumeze este nevoit să meargă la demisol, iar fiecare pauză de țigară durează aproximativ 15 minute.

''Sper să încurajez angajații să renunțe le fumat mai degrabă prin stimulente, decât prin constrângeri'', a declarat Takao Asuka, directorul executiv Piala Inc, pentru Kyodo News.

Cel puțin 30 din cei 120 de angajați ai companiei și-au luat zile libere de când a fost introdus noul sistem, potrivit lui Matsushima, el însuși nefumător, care a folosit zilele libere pentru a merge cu familia la o stațiune termală.

Inițiativa a încurajat patru oameni să se lase de fumat, a adăugat acesta.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 21,7% dintre adulții japonezi fumează, procentul fiind mai ridicat în rândul bărbaților și al persoanelor mai în vârstă.

Companiile japoneze sporesc eforturile pentru a-și proteja angajații de efectele fumatului pasiv, iar în luna iunie, Lawson Inc, un lanț de supermarketuri, a interzis fumatul în sediul central și în birourile regionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri