O cunoscută vedetă TV din India, arestată pentru că ar fi incitat la sinuciderea unui arhitect

Data publicării:
Arnab Goswami
Foto: Arnab Goswami/ Facebook

Una dintre cele mai cunoscute și controversate vedete de televiziune din India a fost arestată pentru că ar fi incitat la sinuciderea unui arhitect, a anunțat poliția locală, citată de CNN.

Arnab Goswami, prinicipala vedetă și fondatorul radiodifuzorului de dreapta Republic TV, a fost arestat miercuri în Mumbai, pentru presupusul său rol în moartea lui Anvay Naik, care s-a sinucis în 2018.

Ashok Dudhe, superintendentul poliției din districtul Raigad din vestul statului Maharashtra, a confirmat că Goswami a fost arestat pentru că ar fi incitat la o sinucidere, o infracțiune care, conform codului penal indian, poate însemna o pedeapsă de 10 ani de închisoare în India. Goswami și alte două persoane au fost arestate în acest caz.

Într-o înregistrare video postată online în luna mai și distribuită pe scară largă pe rețelele sociale, soția lui Naik, Akshata Naik, a spus că Goswami a contribuit la sinuciderea lui Naik prin faptul că nu l-a plătit pentru proiectarea studioului său de televiziune. Biletul lăsat de Naik - pe care CNN l-a verificat independent cu fiica lui Naik - susținea că Goswami și alte două persoane îi datorau 726.000 de dolari.

Dar Goswami și Republic TV neagă acuzațiile, spunând că 90% din bani au fost plătiți companiei lui Naik în urmă cu doi ani. Documentul oficial al instanței cu privire la caz nu specifică dacă banii au fost plătiți înainte sau după moartea sa.

Potrivit declarației lui Goswami, poliția l-a cercetat anterior pentru presupusul său rol în sinucidere, dar cazul a fost închis în aprilie anul trecut, după ce poliția nu a găsit „nicio dovadă a vreunei ilegalități”.

În schimb, Republic TV a spus că arestarea jurnalistului pro-guvernamental a fost făcută „ca parte a unei campanii de răzbunare împotriva unui jurnalist independent și a unei organizații independente de știri”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri